Voksenbøker og andre ting

grobok.no

Bli med til Korsneset

Bli med forfattaren til fjellgarden Korsneset i Tafjordfjella.

Bli med forfattaren til fjellgarden Korsneset i Tafjordfjella.

Karl Gustav drøymde om ei framtid som musikar og dro til kongens garde. Men då eldstebroren sa frå seg odelen, måtte han ta over garden i Tafjordfjella.

Spelemannen frå Korsneset


Norgespremiere for den første lettlest-romanen for eldre


Romanen "Spelemannen frå Korsneset" handlar om Karl Gustav Korsnes, som er 18 år og nest eldst i syskenflokken. Familien bur på Korsneset i Tafjordfjella, og driv ein karrig gard utan straum og innlagt vatn der to familiar deler stovehuset. Dei bergar seg så vidt med geitehald. Musikk er ofte den einaste avvekslinga i den tunge og vonlause kvardagen på garden. Mannfolka spelar på heimesnikra feler – alle som ein. Dei er vidgjetne som spelemenn og blir henta til både festar, bryllaup og gravleggingar.


Karl Gustav elskar fela si og drøymer om ei framtid som musikar. Då han kjem inn i Kong Oscar IIs Garde i Kristiania ser draumen ut til å gå i oppfylling. Men etter at eldstebroren seier frå seg odelen, må Karl Gustav ta over den karrige garden på Korsneset.


Spelemannen frå Korsneset er ein lettlesen historisk roman, basert på livet til Karl Gustav. Han komponerte mange slåttar gjennom heile livet. I biblioteket i Valldal er 200 av slåttane hans arkivert.


Romanen er lettlesen og tilpassa ei eldre målgruppe, men kan godt lesast av ein allmenn lesar. Hendingane i romanen vil trigge minne hos dei som har opplevd liknande sjølv, andre vil hugse historier som dei har fått fortalt. Mange vil kjenne igjen dei vanskelege forholda for å drive gardsdrift før i tida.


Prosjektet er utvikla i samarbeid med og støtta av Leser søker bok.

 

Det er blitt 20 barnebøker, og også tre bøker for voksne. Fra før har jeg skrevet  "Rekviem for et barn" og ´Fredsbarn", den  siste om min egen oppvekst i Ålesund etter krigen. Nå kommer altså "Spelemannen frå Korsneset", som er den første lettlestromanen for eldre. 


Jeg har også skrevet teaterstykket "Tasten med T" som ble satt opp på Det Norske Teateret i 1988, og skrevet manus til tegnefilmen "Jørgen, snart 6".

Manus til tegnefilmen ”Jørgen, snart 6” (2002)

Filmen er oversatt og gitt ut i Sverige og på Færøyene.

Andre ting...


Fredsbarn, selvbiografisk erindringsroman Nytt i Uka forlag 2005

Teaterstykket ”Tasten med T”

Innkjøpt og satt opp på det Norske Teatret (1988)

Rekviem for et barn, Roman, Forum, (Aschehoug)  1996. Oversatt til polsk og gitt ut i Polen.

Slik gjer du, Henning!

Jeg var så heldig å få være med to storsatsinger på barne-tv i NRK i 1977 og 1978. Medprogramleder var Henning Rivedal, som de fleste kjente fra sporten i NRK. Jeg har samlet noen bilder fra et av opptakene, der Erik Bye var gjest. Her ser du flere:

Jeg anbefaler


Håvard!


Jovisst er han barnebarnet mitt, så det er sagt, men man må skryte når han er så begavet! Håvard studerer tegning ved Southampton Solent University, og jeg er imponert over hans "kaffetegninger"  som han har laget i over et år. Ta en titt selv!